Meble ze stali nierdzewnej – niezastąpione w gastronomii

W kuchniach, salonach kosmetycznych czy też gabinetach lekarskich i zakładach przetwarzających żywność niezwykle istotne jest zachowanie skrajnej higieny. To wymusza nie tylko wdrożenia rygorystycznych procedur i korzystania ze środków odkażających, ale również właściwego sprzętu. Meble i utensylia użytkowane w takich punktach nie powinny absorbować zabrudzeń, a ich powierzchnia powinna zapewniać łatwe i dokładne mycie oraz sterylizowanie. Zatem wszędzie tam, gdzie najistotniejsza jest czystość, najlepiej stosować mebli ze stali nierdzewnej.

Jakie meble ze stali nierdzewnej wykorzystuje się przemyśle spożywczym?

Meble ze stali nierdzewnej są bardzo często stosowane w przetwórstwie spożywczym, profesjonalnych kuchniach oraz piekarniach. W zapleczach kuchennych stołówek bądź restauracji używa się między innymi regały do składowania żywności, stoły i blaty. Poza nimi warto napomknąć o zmywakach i okapach, a także wszelkiego typu stojakach stosowanych do wyrastania chleba. Maksymalną eksploatację lokalu zapewnią meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – z ich wykorzystaniem można zaaranżować ergonomiczną kuchnię także na stosunkowo niedużej powierzchni.

Medycyna również używa mebli ze stali nierdzewnej

Planując konstrukcję mebli ze stali nierdzewnej, producent bierze również pod uwagę wymogi gabinetów kosmetycznych oraz medycznych. Tu w szczególności ważne są stoły i regały umożliwiające sterylne przechowywanie przyrządów oraz preparatów używanych w czasie zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej sprostają wszystkim wymaganiom stawianym względem sprzętu stosowanego w gabinetach lekarskich – umożliwiają utrzymanie higieniczny, są mocne i schludne.